Acasă / Testimoniale / Psihoterapie de cuplu / Ca un sol de pace

Ca un sol de pace

Publicat de | 2017-02-08T23:44:18+00:00 03 martie 2015|Psihoterapie de cuplu|

„Bună ziua Arina, 

Este adevărat că nu am avut foarte multe ședințe dar cele pe care le-am experimentat au fost unele cruciale pentru relația noastră pentru că am venit într-un moment de răscruce, după o ceartă care putea încheia socotelile și datorită ambițiilor și orgoliilor noastre răneam cel mai mult și cel mai ușor copilul nostru.

Ședințele mi-au deschis ochii la o problemă pe care eu o credeam superficială și trecătoare și anume starea de spirit a E. în relația noastră, care era rece și nepăsătoare, care îmi aducea acuze că eu nu fac gesturi mărunte și însemnate și care mă respingea nu numai pe mine, ci aproape toată relația noastră.

Stare de spirit care, ședințele au evidențiat că era provocată de anumite compromisuri pe care și le-a asumat, dar peste care nu a putut trece și în combinație cu lipsa acută de comunicare, presărată cu felul ei de a fi când este supărată, adică ignoranța, care la rândui naște răspunsuri la gesturile ei, nu știu să zic dacă din orgoliu sau din reflex, poate… câte un pic din toate, dar sigur în combinație cu furia pe care o producea acest tratament din partea ei, mai ales când o persoană se presupune și susține din tot sufletul că te iubește și te ignoră în așa fel de parcă nici măcar un străin nu ai fi.

Toate acestea au dus la o dizarmonie generală care era controlată numai de gesturi împotriva fiecăruia, ca răspuns al unei reacții sau al unui gest pe care unul dintre noi nu-l găsea potrivit. Rolul ședințelor pe care le-am experimentat a fost de a încheia un armistițiu și de a stinge conflictul, ai venit exact ca un sol de pace. Ne-ai adus aminte de ce suntem împreună și de ce luptăm în continuare să fim împreună și nu în ultimul rând, fructul iubirii noastre care s-a concretizat într-un mod, în care nu se poate descrie și care trebuie trăit că să poată fi înteles de fiecare în parte.

Ne-am adus aminte că ne iubim și că merită să ne-o arătăm mai mult decât să ne pedepsim pentru anumite gesturi sau situații peste care nu putem trece cu vederea. Am hotărât de comun acord că oricare ar fi circumstanța sau împrejurarea să vorbim deschis despre toate gesturile care ne deranjează și despre toate problemele care le vom avea, pentru că numai soluțiile găsite de comun acord vor stinge problemele.

În concluzie datorită experienței de care ai dat dovadă ne-ai făcut să ne oprim din sfâșiat și ne-ai „cusut” ruptura care s-a produs în relația noastră.

Cu drag,

A. si E.”

Facebook Comments