Acasă / Testimoniale / Psihoterapie de grup / Conștientizare și contact – Grup „Cum sunt eu in lume?”

Conștientizare și contact – Grup „Cum sunt eu in lume?”

Publicat de | 2017-02-08T23:44:18+00:00 30 octombrie 2015|Psihoterapie de grup|

„Am participat la grupul pentru dezvoltare personală „Cum sunt eu… în lume” în perioada martie-septembrie 2015. In acest cadru de întâlniri practice, am avut experiența cea mai frumoasă și profundă pe care am trăit-o până acum într-un asemenea grup, din cele la care am participat până acum. Ceea ce a deosebit acest demers în ochii mei a fost o combinație de factori pentru care îi mulțumesc Arinei.

Arina manifestă mai multe calități în ceea ce privește ceea ce înseamnă un bun consilier psihologic și un bun facilitator. In primul rând, știe să ia pulsul grupului și să folosească în mod echilibrat rațiunea și emoțiile pentru a-și da seama dacă este momentul prielnic să lucreze pe un subiect care a apărut și care afectează pe unul sau mai mulți din membrii grupului sau să abordeze un exercițiu planificat. Această flexibilitate se manifestă și acolo unde contează cel mai mult: în ascultare.

Arina oferă o ascultare activă din preocuparea admirabilă față de starea de bine și emoțiile interlocutorului. Această ascultare activă are intenția și, foarte adesea, rezultatul acceptării interlocutorului, așa cum este el, așa cum gândește și așa cum simte, punând în practică un principiu important al terapiei centrate pe persoană: însăși acceptarea profundă generează schimbare. Aceste abilități le demonstrează și chiar mai mult, le insuflă prin modelul, prin  întrebările, prin grija sa față de clienți, pe care îi invită să și le însușească. Pentru mine, într-un asemenea cadru sigur și de real suport, am reușit să conștientizez lucruri importante pentru mine ca om și să vin într-un mai profund contact cu emoțiile mele.

De asemenea, din punct de vedere profesional, consider că terapia centrată pe persoană, care are un număr relativ restrâns de practicanți în România, este foarte utilă pentru cei interesați în brandingul lor personal de partea de autocunoaștere, de autenticitate. De ce? Pentru că de fapt înțelegerea, apoi, acceptarea, stau la temelia dezvoltării.

Așadar, recomandarea mea este să mergeți pe mâna Arinei pentru o autocunoaștere și o dezvoltare în pași temeinici, în ritmul vostru, pentru a beneficia de efectele terapeutice și de dezvoltare pe care ea ca profesionist, prin abilitățile, formarea și mai ales valorile pe care ea le aplică și le trăiește.”

Stefan Alexandrescu
Consultant în strategie de comunicare și resurse umane
Artis Consulting & Training, București

Facebook Comments