Acasă / Testimoniale / Psihoterapie individuală / Drumurile psihoterapiei individuale

Drumurile psihoterapiei individuale

Publicat de | 2017-10-03T22:06:45+00:00 03 octombrie 2017|Psihoterapie individuală|

Terapia cu Arina a durat aproximativ 2 ani (cu o pauză de câteva luni) și a avut o influență foarte pozitivă asupra vieții mele. Pot să zic că în tot acest timp Arina mi-a dovedit că este un terapeut desăvârșit.

Uneori pornești pe un drum și nu realizezi cât de mult te va schimba. Așa s-a întâmplat cu mine pe parcursul terapiei. Nu mi s-a spus dacă ce fac e bine sau rău, nu mi s-au dat sfaturi, dar am avut un ghid foarte informat care m-a ajutat să îmi asum propriile gânduri, emoții, acțiuni. Cu toții purtăm cu noi un bagaj și ajungem să nu mai vedem limpede și să nu ne mai bucurăm pe deplin de viață.

Arina cred că a venit în viața mea cu un motiv, deloc întâmplător. Îmi este și greu să pun în cuvinte toată schimbarea prin care simt că am trecut. Este pentru prima dată în viața mea când mă simt pe deplin stăpână pe mine. Tot procesul acesta m-a ajutat să devin mai fericită, dar și mai rațională. Evoluția a fost așa rapidă și puternică că în ultima vreme recunosc că am venit la ședințele Arinei mai mult de plăcere.

Dar un psihoterapeut complet nu e interesat ca pacienții săi să stagneze sau să devină dependenți, așa că pentru moment am ajuns în punctul în care sunt complet funcțională și pot pune pauză la psihoterapie.

Și are rost să zic că am fost extrem de sceptică inițial? Nu eram pro psihoterapie. Consideram că am întâmpinat multe dificultăți și m-am descurcat foarte bine pe cont propriu. De ce să permit cuiva să se implice în povestea mea?! Dar am descoperit că lucrurile nu sunt deloc așa. Priveam toată povestea asta într-un mod eronat. Noroc că Arina este un om deschis și cu multă experiență, atât ca psiholog, cât și în viața personală.

Trebuie să recunosc că nu aș fi continuat niciodată terapia cu o persoană care judecă sau are o viziune conservatoare/conformistă asupra vieții. La psiholog trebuie să poți discuta absolut orice și Arina m-a surprins foarte pozitiv cu deschiderea ei în fața oricărui subiect. Este important să existe “chemistry” cu psihologul tău și eu am fost norocoasă să găsesc psihologul potrivit din prima.

A.M.

Facebook Comments