Acasă / Blog / Jurnal / Lasă viaţa să se întindă

Lasă viaţa să se întindă

Publicat de | 2017-02-08T23:44:18+00:00 17 aprilie 2015|Jurnal|

Atunci când suntem faţă în faţă cu durerea, de orice fel ar fi ea, avem tendinţa să credem că viaţa noastră nu va mai fi niciodată la fel.  Şi ce bine că este aşa, viaţa oricum nu avea să rămână la fel, căci mai prezentă decât durerea în viaţa unui om este schimbarea.

Durerea şi suferinţa este calea sigură către schimbare atunci când o trăim, o lăsăm să fie, învăţăm să o cunoaştem şi apoi ne despărţim de ea ca de un prieten bun care ne-a fost alături o perioadă de timp, dar care acum nu îşi mai are rostul pe drumul nostru.

Durerea se manifestă în noi la fel cum o face şi viaţa. Durerea ne aminteşte cât de fragilă şi preţioasa este viaţa. Ea mai are şi darul de a ne readuce în prezent, în momentul de acum, ne reaminteşte că suntem în viaţă şi că ne doare tocmai pentru că trăim, pentru că experimentăm, explorăm, cunoaştem şi învăţăm.

Durerea este ca o invitaţie la viaţă, să o trăim mai bine, mai complet, mai asumaţi, mai prezenţi. Aceasta este şi modalitatea de a ieşi din îmbrăţişarea ei, trăind deplin fiecare parte a vieţii, lăsând viaţa să se întindă mai mult decât se întinde durerea.

Facebook Comments