Acasă / Blog / Jurnal / Momentele sunt emoții care vorbesc

Momentele sunt emoții care vorbesc

Publicat de | 2017-02-15T13:02:06+00:00 10 ianuarie 2014|Jurnal|

Ai auzit vreodată pe cineva vorbind despre orele perfecte, zilele perfecte sau săptămânile perfecte? Poate da, poate nu, însă i-am auzit pe cei din jurul meu și inclusiv pe mine vorbind despre momentul care schimbă totul, despre acea clipă rotundă și perfectă care a adus un nou sens celor ce îi/mă înconjoară, o nouă înțelegere a ceea ce a fost, este și poate va fi, acel moment care a făcut ca speranța să devină un fapt, să devină reală și prezentă.

Cred că se petrece destul de mult timp dincolo de înțelegerea că fiecare clipă este importantă, că orice îți ridică spiritul merită puțină atenție și un moment de liniște. Că un peisaj, cântecul unei păsări, râsul unui copil sau susurul unui izvor de munte sunt la fel de importante pentru omul din noi ca și activitățile care ne fac parte din societate.

Cu toate acestea, văd cum tânjim după astfel de momente și mă întreb cum facem să avem cât mai multe clipe ale noastre, simțite și trăite? Cum să le acceptăm, să nu ni le negăm sau să nu le îndepărtăm?

Am învățat că momentele pot fi cunoscute sau necunoscute, trăite sau pierdute:

…10

…momentele „aflate și scăpate” sunt acelea care îmi aduc o umbră de tristețe. Le-am numit așa căci sunt acele clipe care te încearcă, te vor, te furnică și îți ridică spiritul, dar cărora nu le răspundem. Nu le răspundem deloc sau nu le răspundem pe măsura intensității chemării lor.

Sunt acele clipe pentru care nu există timp sau disponibilitate. Sunt acele clipe cărora le răspundem cu amânare, cu așteptarea a ceva mai bun sau cu neîncredere că suntem pregătiți pentru a le primi.

…apoi sunt acele clipe „aflate și știute”, cunoscute și îmbrățișate, văzute, simțite și trăite. Ele sunt schimbarea. Acea alegere simplă de a spune ceva, de a face ceva, de a auzi cu adevărat ceva. Acel moment pe care îl iei și care devine al tău. Pentru că acela este momentul, nu în altă zi, nu mai târziu, nu când va fi mai bine. Căci ceea ce nu trăim când ni se oferă, poate că nu mai trăim niciodată.

Momentele sunt o alegere și ce bine că sunt așa, căci momentele sunt schimbare și ce bine este când mergem către ceea ce ne dorim, prezenți.

Momentele sunt emoții care vorbesc iar viața este o înșiruire de momente…

Facebook Comments