Psihoterapie de grup 2017-02-08T23:44:47+00:00

Psihoterapie de grup

Grupul terapeutic presupune o adunare, de la 5, 10 sau chiar mai multe persoane, care trec printr-un proces de deschidere în faţa experienţelor şi de împărtăşire a emoţiilor cu ceilalţi membri ai grupului. Prin deschidere şi schimbul de experienţe încărcate emoţional, membrii grupului vor fi mai în contact cu propriile trăiri sau sentimente. Oferind şi primind suport fiecare membru va deveni mai conştient atât de sentimentele sale cât si de ale celorlalţi.

Terapia de grup se bazează pe o relaţie interpersonală în care membrii grupului şi terapeutul sunt văzuţi ca tovarăşi ai unei călătorii care are ca scop eliminarea progresivă a obstacolelor, reale sau imaginare, ce stau în calea dezvoltării personale.

Natura acestui grup este de a crea un mediu sigur, în care persoanele să poată explora noi comportamente şi de a obţine sau oferi feedback, într-un context social.

Aceste grupuri permit membrilor să îşi acorde sprijin reciproc, sub formă de înţelegere şi empatie, dar şi libertate în a experimenta conflicte într-o manieră pozitivă, pentru a se vedea prin ochii altora.

Experienţele generate de activitatea în grup sunt adesea multiplicate pentru fiecare persoană în parte. Dinamica experienţelor şi reflecţiilor, înseamnă de cele mai multe ori mai mult feedback şi sprijin. Atunci când o persoană aduce o temă pe scena grupului, aceasta se transformă în teme de lucru terapeutic şi reflecţii pentru fiecare membru al grupului.

Obiectivele si beneficiile terapiei de grup sunt creşterea gradului de conştientizare de sine, creşterea confortului în relaţiile sociale, facilitarea explorării de noi comportamente, de a oferi sprijin, de a dezvolta aptitudini şi de a promova mai multe interacţiuni autentice cu ceilalţi.

Testimoniale

  • Intalniri despre feminitate

Răspunsuri despre feminitate

10 iulie 2017|0 Comentarii

  • testimonial De la teamă la încredere

De la teamă la încredere

07 februarie 2017|0 Comentarii

  • Testimonial - Grup „Cum sunt eu in lume” - Conștientizare și contact

Conștientizare și contact – Grup „Cum sunt eu in lume?”

30 octombrie 2015|0 Comentarii