Centrul de Focusing

Centrul de Focusing Psiholog Arina Dogaru Bucuresti

Centrul de Focusing

Centrul de Focusing nu este primul proiect pe care l-am inițiat alături de colega mea Luiza Ștefan, dar este primul care ne aduce împreună făcându-ne reciproc o promisiune de durată în timp. Am intrat amandoua în contact cu Focusing-ul acum mai bine de 10 ani când în cadrul primei noastre formări în psihoterapie am avut un modul despre Eugene Gendlin și abordarea creată de acesta.

La Focusing am ajuns mai târziu și chiar și aici luând direcții diferite, așa cum s-a mai întâmplat pe parcursul dezvoltării noastre profesionale. Luiza s-a îndreptat către Children Focusing și deși nu exclude lucrul cu adulții, își dorește să aducă abordarea aceasta în cabinet pentru ședințele cu copii, părinți și familii. Eu m-am îndreptat către Focusing chiar mai târziu și am descoperit FOT (Focusing Oriented Therapy) ca fiind calea pentru mine.

O dată cu certificarea ca FOT (Focusing Oriented Therapist) si Trainer în Focusing de către Institutul Internațional de Focusing din New York, dar și cu intrarea în procesul de a deveni și coordonatori în abordare, a luat naștere și Centrul de Focusing. 

Etapa de formare atinsă în cadrul acestei abordări ne permite să aducem Focusing-ul în formă de cursuri și ateliere pentru specialiști, ca o formare continuă pentru aceștia, dar ce ne-a adus în primul rând în această colaborare este dorința de a crea programe adaptate diferitelor nevoi specifice cu care ne întâlnim în comunitățile în care trăim.

Știm că nu este o abordare ușoară, având o bază filosofică puternică, dar ne propunem să o prezentăm și să o oferim în așa fel încât să fie accesibilă atât terapeuților în lucrul cu clienții și pacienții lor, dar și altor categorii profesionale adaptată nevoilor lor. 

Centrul de Focusing este în primul rând locul în care ne aducem ca specialiști cu toate căutările profesionale pe care le-am avut în peste un deceniu de formări și practică profesională.

 Înainte de a învăța pe cineva, sperăm să putem inspira și să aducem o perspectiva nouă despre ce înseamnă a procesa o experiență care chiar ajută să miște procesul interior spre actualizare.

Despre Focusing, Focusing Oriented Therapy și Focusing with Children, puteți afla mai multe aici.

Verified by ExactMetrics