Cine sunt
Sunt Arina Dogaru, psihoterapeut format în abordarea centrată pe persoană și psiholog clinician.
Sunt membru al Asociației Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană și al Colegiului Psihologilor din România, cod personal 14718.
În cabinet mă concentrez pe două direcții, psihoterapia de cuplu și psihoterapia de grup, fără să uit de cea principală, psihoterapia individuală. Toate acestea se regăsesc în multe dintre preocupările, articolele și cursurile de formare adiacente.
Activitățile organizate, atelierele și grupurile de dezvoltare personală, interesul pentru relația de cuplu, ce îi face pe oameni să se aleagă, dar mai ales ce îi face să rămână împreună au ca punct comun relația, acea relație sănătoasă și satisfăcătoare după care tânjim și pe care încercăm să o construim atât cu cei apropiați, partener/ă, părinți, copii, dar și cu prieteni, colegi, etc.
Specializări
Traseul profesional a început urmând cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. A fost o perioadă de contact cu toate ariile pe care psihologia le conține și am ales atunci două direcții de specializare, cursuri universitare de master în Devianță Socială și Criminalitate din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea București, finalizând această etapă cu lucrarea „Studiul influenței modelului de atașament asupra violenței intime între parteneri”.
A doua direcție aleasă a fost psihologia clinică urmând un alt program de master Psihologie clinică, Hipnoză și Intervenții Terapeutice de Scurtă Durată. De data aceasta formarea deja începută în psihoterapie și-a spus cuvântul, alegând să privesc psihologia clinică dintr-o perspectivă diferită, punând toate aceste idei în lucrarea „Îngrijirea centrată pe pacient – O abordare clinică diferită”.
Am început și cursurile de formare continuă in psihoterapie cu o durată de 4 ani în Abordarea Centrată pe Persoană în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană. Am înțeles repede că relația, relația terapeutică, este printre cele mai importante aspecte în formarea, înțelegerea, cunoașterea și vindecarea unei persoane, astfel că a oferi o relație și un cadru terapeutic care să aducă creștere, autocunoaștere și schimbare au devenit unele dintre principalele activități profesionale și nu numai.
Cursuri
2016 – „Nevoia unei baze de siguranță în adolescență: o abordare din perspectiva atașamentului”
2015 – Psihotraumatologie – „Traumele de relaţie”– ISTT
2014 – „Children’s House Assistants Course Certification of Completion”
2014 – „Trainer” – Ministerul muncii si Ministerul Educatiei;
2013 – „Semiologie, Psihopatologie, Psihofarmacologie si Psihoterapia Adultului”
2010 – „Clinical-psychological couple dimension – Couple in contemporary society; foray into problematic marriage, sexual behavior in the couple relationship; psychological help on the issue of torque”
Conferințe
2016 – LaJolla Program (Honiton – UK)
2016 – PCE Symposium (Lausanne, Switzerland)
Conference Theme: Growing a Person-Centered Society in Europe
2016 – EAEF XV Conference: The Next Generation @ Work
2015 – International Forum of Person Centered Psychotherapy (București, România)
2015 – Cross Cultural Communication Workshop, Hungary;
2012 (July 8 – 12) – 10th Conference of the World Association Of Person Centered and Experiential Psychotherapy and counseling (Antwerp, Belgium)
Conference theme: Working with anxiety: from symptom to self.
2011 (September 3-4) – Conference “The process of becoming – continuity and change” (București, România)
2011 (May 6-8) – Therapeutic process at the confluence of the living world of the client and the therapist (București/Sinaia, Romania)
2010 – Conference “CSR Forum 360” (București, România)
Voluntariat
SOS Satele Copiilor & Echipa Omenirii
Activitate: Consiliere psihologica si psihoterapie individuală cu copii recomandați de către echipa psiho-pedagogică a proiectelor
Penitenciarul Jilava
Activitate:
- Consiliere individuala si de grup;
- Testare psihologica;
- Grupuri de dezvoltare personală, pe teme ca: inteligența emotionala, probleme de comportament, relații interpersonale, relațiile de familie.