Sesiunile de supervizare tematice sunt un răspuns la unele dintre întrebările primite în cadrul grupurilor și sesiunilor individuale de supervizare. În septembrie 2023 am propus o astfel de sesiune dedicată proceselor fragile, dându-mi seama ca unele aspecte teoretice, așa cum sunt ele văzute din poziția practicianului, au nevoie de mai mult timp pentru a fi conținute și înțelese.
Pentru că specialistul în sănătate mintală, pe lângă educația continuă pe care trebuie să o aibă în vedere, grija cu privire la percepțiile, atitudinile și trăirile pe care le-ar putea avea în cabinet în relație cu clienții săi este esențială pentru succesul terapeutic al clientului.
Pentru că la început de drum, așa cum sunt psihoterapeuții începători (și nu numai), cantitatea de informație necesară pentru conceptualizarea și evaluarea unui proces poate să fie copleșitoare.
Pentru că îmi propun ca la fiecare ediție să abordez subiecte diferite din teoria care stă la baza formării noastre terapeutice. Vom învăța să recunoaștem aceste concepte în practica noastră din cabinet, să le abordăm cu respect și grijă față de clienții noștri și să înțelegem că a aprofunda și studia atent aspecte ale procesului terapeutic, ne pregătește pentru a ține cadrul potrivit, dar specific și unic, așa cum sunt și persoanele cu care lucrăm.
Îmi propun să explorăm nuanțe și să ne clarificăm cum arată teoria în practică, să reflectăm cu atenție la munca noastră și la dificultățile pe care ni le ridică, dar mai ales să simțim că ne aflăm într-o comunitate care ne sprijină să creștem ca specialiști.
Această rubrică a site-ului a produs un întreg proces de reflectare și o călătorie emoționantă despre alegeri, semnificații și înțelegeri, care și-au lăsat adânc amprenta atât în devenirea mea profesională, cât și în cea personală.